Outdoor in de Ardennen!

Als je ergens van outdoor kunt genieten, dan is het wel in de Ardennen. Abseilen, vlotbouwen, tokkelen, klimmen, kanovaren, speleologie, mountainbiken, hiken, boomparcours, touwbruggen, bivak en nog veel meer. Hier is voor elke schoolgroep een geschikt outdoorprogramma te vinden. Wij werken samen met deskundige outdoorbedrijven waar veiligheid en kwaliteit bovenaan staan. Graag stellen wij samen met de school een aantrekkelijk programma samen.

Accommodatie

In de Ardennen overnacht je in een aantrekkelijke groepsaccommodatie in een prachtige omgeving vlakbij een klein dorp. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van houten blokhutten op een camping aan de rivier de Ourthe waar ’s avonds een gezellig kampvuur kan worden gemaakt.

Voor de overnachtingen kan worden gekozen uit ontbijt, lunchpakket en diner.

Activiteiten

Een outdoorprogramma is maatwerk en graag helpen wij om voor de schoolgroep een aantrekkelijk en veilig programma te maken. Er is voor elke schoolgroep een geschikt programma te maken voor 3, 4, 5 of 6 dagen.

Enkele voorbeelden van outdoor activiteiten:

Klimmen en abseilen
Vaak de basis van elk outdoorprogramma. De rotsen in de Ardennen zijn zeer geschikt om te klimmen en de meeste outdoorbedrijven hebben hun eigen klimterreinen. Ervaren instructeurs leren de leerlingen de klimtechnieken en het komt ook op samenwerking aan tussen de leerling die klimt en de leerling die helpt met de begeleiding van het touw. Een klim eindigt vaak met het abseilen naar beneden en dat is een beloning voor de inspanning en altijd leuk om te doen.

Boomparcours
Ook een favoriet onderdeel bij outdoor: het afleggen van een boomparcours waar je veilig gezekerd bent met een klimgordel aan de kabels. Je baant je een weg door de bomen over touwbruggen en je behendigheid en geduld worden op de proef gesteld.

Tokkelen
Altijd een spectaculair onderdeel, want je roetst hangend met klimgordel aan een kabel van boven aan de rots naar beneden, soms over een rivier heen. Beneden wordt je geremd en opgevangen en sta je weer met beide benen op aarde. Een belevenis.

Hike met oriëntatietocht
Instructeurs leren je om te gaan met kaart, kompas en gps. Per kleine groep leerlingen krijg je opdrachten mee en navigeer je door de prachtige omgeving van de Ardennen naar het eindpunt. Ook hier komt het aan op samenwerking in de groep.

Mountainbiken
De Ardennen zijn een paradijs voor mountainbikers en er zijn veel prachtige routes gemaakt die ook nog goed bewegwijzerd zijn. Je gaat per groepje leerlingen met een instructeur mee op de bike en maakt een schitterende route door het landschap waar je soms smalle paadjes induikt, over boomwortels overeind moet blijven, een helling neemt en door kleine dorpjes komt. En altijd volgt na die beklimming een afdaling als beloning. Een helm hoort tot de standaard uitrusting van het mountainbiken.

Bivak bouwen
Onder het motto: terug naar de natuur, bouw je met jouw “schoolmates” een bivak in de prachtige natuur van de Ardennen waar je overnacht en ’s ochtends wakker wordt van de geluiden in de natuur. Vanuit de bivak worden allerlei outdoor activiteiten georganiseerd.

Vlotten bouwen
Een ideaal outdoor onderdeel waar het aankomt op organisatie, samenwerking en doorzettingsvermogen. Samen met andere leerlingen bouw je een vlot van palen, touwen en tonnen. Is het bouwwerk klaar, dan is het tijd om de rivier af te zakken met peddels. Altijd een uitdaging en een garantie voor veel plezier.

En er is natuurlijk nog veel meer te doen in de Ardennen zoals kanovaren, boogschieten, speleologie, fietsen, wandelen en niet te vergeten: een kampvuur maken.

Programma

Een outdoorprogramma is maatwerk en wij helpen graag om voor jullie schoolgroep een aantrekkelijk en veilig programma te maken.

Voorbeeld van een outdoorprogramma van 4 dagen met vertrek op maandag:

Maandag
Vertrek per touringcarbus naar de locatie in de Ardennen, België, met lunch in de bus. Aankomst, uitpakken en installeren in houten bungalows van de accommodatie. Outdoorprogramma: oriëntatie route met kompas en kaart, klein boomparcours en tokkelen. In de grote tent gaan we met zijn allen een warme maaltijd nuttigen. Het is mogelijk om in de avond een wandeling met gids te maken.

Dinsdag
Ontbijt in de grote tent. Vertrek naar een unieke locatie voor de ochtend outdoor programma. Het outdoorprogramma is een combinatie van grenzen verleggen, uithoudingsvermogen en teamwerk. Gezamenlijk wordt er een touwbruggemaakt en gaan we abseilen en klimmen. Luncht in de grote tent.  ’s Middags een prachtige fietstocht op de mountainbike, met gids, over een nieuw fietspad naar het beroemde en historischeBastogne. Warme maaltijd in de grote tent. In de avond is het mogelijk een kampvuur te maken.

Woensdag
Ontbijt in de grote tent. Vertrek naar de rivier de Ourthe voor een spannende vlottentocht of kanotocht. Per groep van 5 personen bouw je zelf een vlot van balken onder deskundige begeleiding. Aan het houten vlot worden de drijvers vastgemaakt en na een grondige inspectie mag je de rivier de Ourthe op. Gevaren wordt er in reddingsvest en je krijgt peddels mee voor het sturen van het vlot. De begeleiding leert je om de rivier te (her)kennen en groepswerk en samenwerking gaan hand in hand met creativiteit en sportiviteit. Onderweg lunch. BBQ avond bij de grote tent. Avondprogramma met spelopdrachten of film kijken.

Donderdag
Ontbijt in de grote tent. Vertrek naar een prachtige locatie voor de ondergrondse wereld van speleologie. Kruipen door duistere gangen en op handen en voeten door smalle spleten. De deskundige begeleider loodst iedereen met helm met zaklamp op het hoofd naar ondergrondse zalen met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. De route is gevarieerd, niet moeilijk en veilig. We lunchen bij de locatie voor speleologie. Na de warme maaltijd vertrekken we met de bus naar Nederland.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018