Parijs en natuurpark Morvan

Parijs in combinatie met natuurpark Morvan is een populaire bestemming. In Parijs is natuurlijk veel te zien en te doen. Natuurpark Morvan is een schitterend gebied in het granieten hart van het kalksteenrijke Bourgogne. Het is een groen en heuvelachtig gebied, dus ideaal voor outdooractiviteiten.

Accommodatie

De overnachting in Parijs is in een uitstekende groepsaccommodatie naar keuze in het centrum of aan de rand van Parijs. In de Morvan overnacht je in een comfortabele en landelijk gelegen groepsaccommodatie. Ontbijt en diner worden verzorgd in de accommodatie. Voor het programma op donderdag en vrijdag wordt een lunchpakket mee gegeven.

Activiteiten

In de lichtstad Parijs zijn veel aantrekkelijke activiteiten en bezienswaardigheden voor leerlingen en docenten. Wij noemen hier een paar voorbeelden en helpen graag om een aantrekkelijk programma te maken voor de schoolreis:

Parijs

Eiffeltoren
De Eiffeltoren staat vlakbij de rivier de Seine en is een van de bekendste attracties van Parijs en al meer dan 100 jaar oud. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en ook ’s avonds is het interessant om de toren te bezoeken.

Sacre Coeur
De Sacre Coeur is een van de bekendste kerken van Parijs en gelegen in de pittoreske schilderswijk Montmartre. Hij valt op door zijn helder witte uiterlijk, vanaf de Eiffeltoren is hij daardoor makkelijk te vinden. De Sacre Coeur ligt fraai gelegen op een heuvel en heeft prachtige koepels.Notre Dame

De Notre Dame is een imposante kathedraal en ligt op een eilandje midden in de rivier de Seine. Wereld bekend werd de kathedraal door het boek van Victor Hugo en de latere animatiefilm van Disney met de titel ‘De Klokkenluider van Notre Dame’

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe staat midden op een stervormig plein waar 12 belangrijke wegen naar toe leiden inclusief de Avenue de Champs  Elysées. Gebouwd ter ere van de beroemde heerser Napoleon. De Arc de Triomphe kan worden beklommen met prachtig uitzicht over de stad.

Place de la Condorde
Het Place de la Concorde ligt aan het einde van de Avenue de Champs Elysées en is een historisch plein in Parijs in de vorm van een open achthoek ter ere van de Franse koning Lodewijk de 15e. Op het plein vind je de obelisk van koningin Hatsjepoet uit Egypte.

Tuinen van Versailles
De tuinen van Versailles liggen 19 km ten Zuiden van Parijs en je vindt er het prachtige kasteel van Versailles, gebouwd door koning Lodewijk 13e en uitgebreid door de Zonnekoning Lodewijk de 14e. In Versailles is veel geschiedenis geschreven en zijn een aantal belangrijke vredesverdragen getekend.

Naast deze highlights van Parijs is er nog veel meer te zien in Parijs zoals o.a. het Museum Louvre, het centre Pompidou, de Place de Bastille, het Panthéon, het Hotel des Invalides, La Madeleine, de Opera, het Jardin du Luxembourg, het Dali Museum, de wijk La Défense en niet te vergeten de rivier de Seine ideaal voor een rondvaarttocht per boot.

Natuurpark de Morvan
Ongeveer 200 kilometers ten Zuidoosten van Parijs ligt het natuurpark de Morvan. Dit is een schitterend gebied in het granieten hart van het kalksteenrijke Bourgogne. Het is een groen en heuvelachtige gebied, dus ideaal voor outdooractiviteiten. Je vindt er 3400 km aan gemarkeerde paden voor tochten te voet, te paard en per mountainbike. Ook kun je in dit gebied wildwatervaren en varen op de 6 grote meren in de Morvan. In dit gebied is het comfortabel overnachten voor groepen in landelijke hotels met heerlijk Frans eten. De streek biedt ook een uitzonderlijk cultureel erfgoed zoals de Gallo-Romeinse stad Autun, de bedevaartsplaats Vezelay en verborgen plekken met Unesco beschermde kloosters.

Programma

Het programma is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.

Voorbeeld van een programma van 6 dagen met vertrek op maandag (programma van 4 of 5 dagen ook mogelijk):

Maandag
Overdag busreis van Nederland naar de accommodatie in het centrum of aan de rand van Parijs. Diner en overnachting in de groepsaccommodatie.

Dinsdag

Ontbijt. Je start met een prachtige rondleiding in Parijs met gids of leerlingen verkennen de stad zelf aan de hand van opdrachten (gratis te verkrijgen van JennTravels!). Tijdens de rondleiding maak je kennis met vele bezienswaardigheden in Parijs zoals de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Notre Dame,  de Arc de Triomphe, de Champs Elysées, het Place de la Concorde en de wijk Montmartre met het pittoreske Place du Tertre. Aan het eind van de dag keer je terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.


Woensdag
Ontbijt. Vandaag een 2e dag in Parijs, want er is veel te zien in deze bruisende stad. Je bezoekt het museum het Louvre en het bijzondere plein van Centre Pompidou met vuurspuwers en andere interessante artiesten. ‘s Middags ga je met de eigen bus naar de tuinen van Versailles en bezoek je het paleis van Zonnekoning Lodewijk de 14e. Aan het eind van de dag keer je terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Donderdag
Ontbijt. Vandaag reis je met de eigen bus naar hetnatuurpark Morvan in de streek Bourgogne en zal de Nederlandse begeleider je de prachtige bezienswaardigheden van de Morvan laten zien. Je bezoekt o.a. het prachtige stadje Vezelay met de door de Unesco beschermde basiliek. Ook bezoek je een uniek klooster (Unesco erfgoed) verborgen diep in de bossen met een schitterende ligging. Overnachting en diner in een comfortabel en landelijk gelegen groepsaccommodatie.Vrijdag

Ontbijt. Vandaag een uitdagende dag met outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding. Het natuurpark Morvan biedt volop mogelijkheden voor mountainbiken, klimmen en abseilen van de granieten rotswanden, een spannend boomparcourskanovaren en oriëntatietochten.


Het vertrek met de bus naar Nederland is om 21.00 uur. Aankomst zaterdagochtend om ± 10.00 uur. Het is uiteraard ook mogelijk om de nacht van vrijdag op zaterdag te overnachten in de groepsaccommodatie en zaterdag overdag terug te reizen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018