Parijs

De lichtstad Parijs is een populaire bestemming met aantrekkelijke bezienswaardigheden als de Eifeltoren, Sacre Coeur, Notre Dame, Arc de Triomphe, de Champs Elysées, de wijk Montmartre, het Place de la Condorde en de tuinen van Versailles met het paleis van Zonnekoning Lodewijk de 14e.

Accommodatie

Er zijn verschillende mogelijkheden voor overnachting in Parijs.  Verblijf is mogelijk in een groepsaccommodatie of in een gastgezin.  Twee of drie leerlingen verblijven in een gezin.

Activiteiten

In de lichtstad Parijs zijn veel aantrekkelijke activiteiten en bezienswaardigheden voor leerlingen en docenten. Wij noemen hier een paar voorbeelden en helpen graag om een aantrekkelijk programma te maken voor de schoolreis:

Parijs

Eiffeltoren
De Eiffeltoren staat vlakbij de rivier de Seine en is een van de bekendste attracties van Parijs en al meer dan 100 jaar oud. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en ook ’s avonds is het interessant om de toren te bezoeken.

Sacre Coeur
De Sacre Coeur is een van de bekendste kerken van Parijs en gelegen in de pittoreske schilderswijk Montmartre. Hij valt op door zijn helder witte uiterlijk, vanaf de Eiffeltoren is hij daardoor makkelijk te vinden. De Sacre Coeur ligt fraai gelegen op een heuvel en heeft prachtige koepels.Notre Dame

De Notre Dame is een imposante kathedraal en ligt op een eilandje midden in de rivier de Seine. Wereld bekend werd de kathedraal door het boek van Victor Hugo en de latere animatiefilm van Disney met de titel ‘De Klokkenluider van Notre Dame’

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe staat midden op een stervormig plein waar 12 belangrijke wegen naar toe leiden inclusief de Avenue de Champs  Elysées. Gebouwd ter ere van de beroemde heerser Napoleon. De Arc de Triomphe kan worden beklommen met prachtig uitzicht over de stad.

Place de la Condorde
Het Place de la Concorde ligt aan het einde van de Avenue de Champs Elysées en is een historisch plein in Parijs in de vorm van een open achthoek ter ere van de Franse koning Lodewijk de 15e. Op het plein vind je de obelisk van koningin Hatsjepoet uit Egypte.

Tuinen van Versailles
De tuinen van Versailles liggen 19 km ten Zuiden van Parijs en je vindt er het prachtige kasteel van Versailles, gebouwd door koning Lodewijk 13e en uitgebreid door de Zonnekoning Lodewijk de 14e. In Versailles is veel geschiedenis geschreven en zijn een aantal belangrijke vredesverdragen getekend.

Naast deze highlights van Parijs is er nog veel meer te zien in Parijs zoals o.a. het Museum Louvre, het centre Pompidou, de Place de Bastille, het Panthéon, Musee Rodin, het Hotel des Invalides, La Madeleine, de Opera, het Jardin du Luxembourg, het Dali Museum, de wijk La Défense en niet te vergeten de rivier de Seine ideaal voor een rondvaarttocht per boot.

Museum Rodin (gratis schoolopdracht)
Een schitterend museum met veel beeldhouwwerken van Auguste Rodin inclusief zijn meesterwerken “de denker” en “de kus”. Het museum is gevestigd in een prachtig pand, het 18e eeuwse Hotel Biron en is 1 van de meest relaxte plekken in Parijs. Dit is mede te danken aan de prachtige tuin waar je ook veel fraaie beelden kunt zien. Voor dit museum kan JennTravels de school interessante schoolopdrachten aanbieden voor leerlingen.

Programma

Voorbeeld van een basisprogramma voor 5 dagen met vertrek op maandag:

Maandag
Overdag busreis van Nederland naar de accommodatie in het centrum of aan de rand van Parijs. Diner en overnachting in de groepsaccommodatie. Het is ook mogelijk om in Parijs in gastgezinnen te overnachten.

Dinsdag
Ontbijt in de accommodatie. Vandaag begin je bij de 324 m hoge Eiffeltoren (mooi te zien vanaf de Trocadero), maak je een unieke excursie in het riool van Parijs en bekijk je de Arc de Triomphe, de Champs Elysées, het Place de la Concorde en het Louvre. Aan het eind van de dag keer je terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Woensdag
Ontbijt. Vandaag bezoek je de Notre Dame op het Ile de la Cite, Hotel de Ville, het bijzondere plein van Centre Pompidouwaar vaak interessante artiesten optreden en bezoek je museum Carnavalet (met gratis schoolopdracht voor leerlingen!) met tentoonstellingen over de boeiende geschiedenis van Parijs. Daarna neem je de metro naar de schilderswijk Montmartre met het pittoreske Place du Tertre en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Basilique du Sacre Coeur. Voor het verkennen van het Montmartre hebben we een aantrekkelijke wandelroute beschikbaar (gratis te verkrijgen op aanvraag!). Diner en overnachting in de accommodatie.

Donderdag 
Ontbijt. ’s Ochtends brengt de eigen bus je naar het hypermoderne la Defense met de beroemde Grande Arche van wit marmer. Vanaf hier zie je kilometers ver weg de oude Arche: de Arc de Triomphe. La Defense is niet alleen indrukwekkende gebouwen en kunstvoorwerpen, maar hier kun je ook eindeloos shoppen. ’s Middags ga je met de eigen bus naar het gigantische Chateau de Versailles, het voormalige paleis van de Zonnekoning Louis de 14e en van Louis de 16e en zijn vrouw Marie-Antoinette. Versailles is HET paleis van Frankrijk met de beroemde spiegelzaal, de honderden kamers, de schilderijen en de uitgestrekte tuinen met in het midden het bijzondere kasteel van Marie-Antoinette. Diner en overnachting in de accommodatie.


Vrijdag
Ontbijt. Vertrek met de bus naar Nederland in de ochtend.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018