Het eiland Elba

Het Toscaanse eiland Elba in Italië staat bekend als het eiland waar Napoleon naar toe werd verbannen. Elba is ook het grootste eiland van het nationale park de Toscaanse Archipel en een zonnige bestemming voor een actieve schoolreis. Deze schoolreis is extra speciaal, want je verblijft in een avontuurlijke camperbus. Op de terugweg naar NL is het mogelijk om Florence te bezoeken en de werkweek kan ook worden gecombineerd met 2 of  3 dagen bezoek aan Rome.

Accommodatie

De outdoorcamper is van alle gemakken voorzien. De bus heeft 20 zitplaatsen, een 8-persoons rondzit met grote tafel, een volledig ingerichte keuken, koelkasten, vriezers, oven, douche, toilet en koud en warm stromend water. Er is een grote schoon- en vuil watertank. De outdoor-camper heeft aan boord 12, 24 en 220 Volt, en een grote LPG installatie om op te koken. Verder heeft de outdoor-camper een ruime buitenkeuken met 3 grote kookpitten.  Voor nood is er een aggregaat aan boord.

De bus heeft daktentjes, je overnacht dus op het dak van de bus in 2-persoons tenten. De tenten zijn 2.10 x 1.50 meter en hebben 2 kussens en 2 matrassen, de binnentent kan gedeeld worden door middel van een tussenschotje. Er zijn kussens en hoeslakens aanwezig. Wanneer er meer slaapplekken nodig zijn dan worden er iglo tenten bij de outdoor-camper opgezet. Het is dus zeker mogelijk om met een grote groep deze unieke schoolreis te maken.

Activiteiten

Tijdens deze werkweek maak je kennis met verschillende sporten in kleine groepjes van maximaal 8 personen. We rouleren dagelijks 2 keer, waarbij de school vooraf de verschillende onderdelen op kan geven.  De activiteiten worden begeleid door gediplomeerde instructeurs, die de omgeving kennen. Inkopen en gekookt worden gedaan door van de organisatie, wel verwachten we wat hulp van de leerlingen met het snijden van groentes, afwassen etc. Op culinair gebied kun je niet beter zitten dan in Italië, we zullen dan ook Italiaanse maaltijden koken, van verse producten, want dat kenmerkt de Italiaanse keuken. Natuurlijk gaan we ook een keer een pizza eten. Naast een goed gevuld
programma verzorgen we ook een
avondprogramma, dit in overleg
met de school.

Extra in te passen programma’s:
. Duiken  met ’s ochtends instructie in een
zwembad.
. Bootduik in de baai.
. Kite surfen
. 2-Daagse hike met overnachting in een oud
kasteel.
. Nacht kanovaren.
. Sightseeing op Elba.
. Wandeling naar het buitenhuis van
Napoleon.
. Bezoek aan Rome voor 2 of 3 dagen.

Programma

Het programma voor deze schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.

Je reist met de outdoorcamper vanuit Nederland naar Elba en deze
unieke bus is professioneel omgebouwd als camper, is van alle gemakken voorzien en maakt de schoolreis zeer speciaal.

Voorbeeld van een actief programma van 6 dagen met de camperbus:

Zondag
Om 14.00 vertrek vanuit Nederland naar Elba, Italië.

Maandag
Aankomst op camping Ville degli Ulivi op Elba. Lunch maken in de camperbus en tijd voor strandaktiviteiten. Het programma is vandaag relaxt en we maken een wandeling naar het dorp om pizza te eten.

Dinsdag
Ontbijt. Vandaag een actief programma met mountainbiken, kanovaren en surfen.
Diner bij de camperbus en een avondprogramma.

Woensdag
Ontbijt. Zeilen staat op het programma en we gaan in een zwembad oefenen met duiken en perslucht. In de middag gaan we snorkelen en zoeken een wrak op in de zee.
Na terugkomst diner en een avondprogramma.

Donderdag
Ontbijt. Een bijzondere dag want we maken een hike naar het hoogste punt van Elba op 1.018 meter.
Na terugkomst eindigen we de actieve week met een heerlijk afscheidsdiner.

Vrijdag
Ontbijt. Vertrek van Elba en we reizen met de camperbus naar de schitterende stad Florence. In Florence is het mogelijk om een rondleiding met gids te doen of om zelf de stad te verkennen via een speurtocht. Na het bezoek aan Florence reizen we ’s nachts met de camperbus terug naar Nederland.

Zaterdag
Ongeveer om 12.00 uur: aankomst in Nederland.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018