Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en een echte wereldstad. Londen wordt ook wel genoemd als “een wereld in een stad”, omdat het een smeltkroes is van immigranten en veel bezocht wordt door toeristen van over de gehele wereld. Londen is daarnaast ook echt Engels met statige gebouwen, verkeer dat links rijdt, dubbeldeks bussen, typisch Engelse taxi’s en eeuwenoude bezienswaardigheden. Ondanks dat Londen een miljoenenstad is, heeft de stad een plezierige atmosfeer en dynamiek. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd met bussen en een zeer efficiënt metrosysteem (the underground), waardoor je je snel kunt verplaatsen naar overal in de stad.

Accommodatie

Gastgezinnen
Het verblijf tijdens dit schoolprogramma is thuis bij Engelse families in Londen en omgeving. Deze manier van homestay overnachtingen biedt leerlingen en docenten een echte belevenis van Engeland en hoe families in Engeland leven. Ook voor het beleven en gebruiken van de Engelse taal is deze manier van overnachten een unieke kans. De leerlingen verblijven meestal met z’n tweeën in een familie, waar ze ook deelnemen aan ontbijt en diner. Van de families krijgen ze een lunchpakket mee voor overdag. Elke homestay bij een Engelse familie is dicht bij openbaar vervoer. Elke familie wordt bezocht door de homestay organisatie en moet voldoen aan normen voor kwaliteit en gastvrijheid. Je kunt kiezen uit gastgezinnen in Londen en buiten Londen.

Groepsaccommodatie
In Londen zijn veel geschikte groepsaccommodaties en hostels. Er kan door de school gekozen worden voor een hostel in het centrum of buiten het centrum. Wij stellen graag 2 of 3 geschikte hostels voor aan de school.

Activiteiten

Zowel in the big city Londen als in de omgeving van Londen zijn veel aantrekkelijke activiteiten en bezienswaardigheden voor leerlingen en docenten. Wij noemen hier een paar voorbeelden en helpen graag om een aantrekkelijk programma te maken voor de schoolreis:

Canterbury
De beroemste Engelse kathedraal staat in Canterbury. Canterbury is ideaal te bezoeken op weg van Dover naar Londen. In 597 werd het christelijke geloof naar Engeland gebracht door St. Augustinus en zijn veertig monniken, aangestuurd door de Paus. Dit gebeurde in de kerk die op de plaats waar de kathedraal nu staat. De Normandiërs uit Frankrijk vielen Engeland binnen in 1066. Niet veel later werd de kathdraal gebouwd. De kleine kerk had niet genoeg plaats voor alle monikken die uit Frankrijk meekwamen.
Thomas Becket is waarschijnlijk de bekenste figuur van deze kathedraal. In 1170 werd deze aartsbisschop in de katherdraal vermoord. Canterbury werd een belangrijk bedevaartsoord.

Windsor
Windsor Castle is het grootste bewoonde kasteel van de wereld is het kasteel van Koningin Elizabeth: Windsor Castle. En dit is al ruim 900 jaar onverandert geweest. Het kasteel heeft een oppervlakte van ruim 26 are.  Het kasteel is met een 5 km lange weg verbonden met Windsor Great Park. Het huwelijk van pris Charles en Camilla Parker Bowles vond plaats in dit kasteel. 35.000 narcissen versierden het kasteel. De brand in 1992 verwoeste een groot deel van het kasteel, de restauratie koste 36,5 miljoen pond sterling. Voor het eerst in de geschiedenis werd het kasteel geopend voor publiek. De entreegelden hebben 70% van de restauratie kosten gedekt.

Londen
Westminster Abbey
Eén van de grootste voorbeelden van kerkelijke architectuur op aarde mag zeker niet gemist worden tijdens de schoolreis naar London. Deze abdij staat symbool voor van alles waar Engeland voor heeft ingestaan. De meeste heersers werden hier gekroond en later ook begraven. In de abdij ligt ook Willem III van Oranje en zijn vrouw Maria II Stuart. Willem III is een van de weinige Oranjes die niet begezet is in de grafkelder in de nieuwe kerk in Delft.

 

Big Ben
De Big Ben is niet te missen in London. De toren van 96 meter hoog steekt er boven uit. Vermoeddelijk dankt hij zijn naam aan de politicus Sir Benjamin Hall, die ook de opdracht gaf voor de bouw. En daarbij werd Sir Benjamin door zijn rijzige gestalte Big Ben genoemd.

Buckingham Palace
De officiële residentie van de Queen. Oorspronkelijk was het gebouwd als een landhuis voor de losbandige Duke of Buckingham. In 1762 werd het voor het eerst bewoond door een koninklijke familie; King George III en zijn 15 kinderen. Queen Victoria verkoos Buckingham Palace boven St. James’s Palace, sindsdien is het de officiële residentie. Wanneer de koningin aanwezig is op het paleis, dan hankgt de ‘Royal Standard’ aan de vlaggenmast. In de maanden augustus en september er lange rijen voor het paleis, want dan is het open voor publiek. De koninklijke familie is dan op vakantie. Op bepaalde dagen na 11.00 uur is de wisseling van de wacht, een beroemd spektakel.

Programma

Het programma voor deze schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken. Go London!

Voorbeeld van een programma van 6 dagen met vertrek op maandag en verblijf in gastgezinnen
(4 of 5 dagen programma ook mogelijk)

Maandag
Overdag busreis van Nederland naar Engeland met oversteek per ferry van Calais naar Dover. Van Dover naar Canterbury voor een bezoek aan de imposantekathedraal van Canterbury. Van Canterbury met de bus naar London. In Londen naar het central meeting point voor de ontmoeting met de families waar de leerlingen en docenten verblijven. Diner en overnachting bij de families.

Dinsdag
Ontbijt bij de families en lunchpakket meenemen. De leerlingen reizen zelf naar het central meeting point waar ze de overige leerlingen en docenten treffen. Vandaag sightseeing tour in Londen met opdrachten zoals bijvoorbeeld het bezoeken van Trafalgar Square, Westminster Abbey, the Big Ben, Buckingham Palace, National Galery. De musea in Londen hebben allen gratis entree. ’s Avonds diner en overnachting bij de families.

Woensdag
Ontbijt bij de families en lunchpakket meenemen. De leerlingen reizen zelf naar het central meeting point waar ze de overige leerlingen en docenten treffen. Vandaag sightseeing tour nummer 2 in Londen met bezoek aan de schitterende Hyde park & Kensington Gardens, aan het stijlvolle en beroemde Harrods, de prachtige St. Paul’s cathedral en de Tower Bridge. ’s Middags shopping en slenteren door de straatjes van Convent Garden. Diner in het centrum en ’s avonds bezoek aan 1 van de spectaculaire musicals in Londen. Overnachting bij de families.

Donderdag
Ontbijt bij de families en lunchpakket meenemen. Bezoek aan de universiteits- en “Harry Potter” stad Oxford met rondleiding door gids van o.a. de Colleges en de binnenstad van Oxford. ’s Middags fietstocht door Oxford en omgeving met gids of boottocht (punteren) door Oxford met gids. ’s Avonds terug naar Londen voor diner en overnachting bij de families.

Vrijdag
Ontbijt bij de families en lunchpakket meenemen. Bezoek aan chocolade fabriek in de omgeving van Aylesbury en outdoorprogramma met keuze uit mountainbiken, hike, boomparcours, boogschieten of nature walk met opdrachten voor flora met instructeurs. ’s Avonds terug naar Londen voor diner en overnachting bij de families.

Zaterdag
Ontbijt bij de families en vertrek. Onderweg naar Dover bezoeken we nog het beroemde kasteel Windsor van koningin Elizabeth (het oudste bewoonde kasteel van de wereld). Terugreis met de bus via Dover met de ferry naar Calais en terug naar Nederland.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018