Bratislava en Wenen

Een schoolreis naar Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië in 1 week is zeker niet alledaags! Deze schoolreis onderscheidt zich van de bekende bestemmingen, want je reist per touringcar naar Bratislava en Wenen. In beide hoofdsteden zijn mogelijkheden voor interessante rondleidingen of schoolopdrachten. Vanuit Bratislava maak je ook nog een dagtrip naar Tsjechië en bezoek je het prachtige kasteel van Lednice. In het berggebied  van Mala Fatra ontdek je de ware cultuur van Slowakije en maak je met gidsen een spectaculaire bergwandeling.

Accommodatie

De overnachting in Bratislava is in een hostel. Wij kunnen de school verschillende hostels aanbieden: in het centrum of net buiten het centrum. Er zijn kleinschalige hostels en grote hostels in Bratislava.

Activiteiten

In Bratislava en Wenen zijn aantrekkelijke rondleidingen te organiseren of keuze voor schoolopdrachten te maken door leerlingen zelf. Vanuit Bratislava is Tsjechië goed te bereiken en bezienswaardigheden te bezoeken. In het berggebied van Mala Fatra maak je dieper kennis met de cultuur van het veelzijdige Slowakije.

Slowakije, Bratislava

Oude gedeelte van de stad 
Dit is zeker een van de gezelligste delen van Bratislava. De oude steegjes met boetiekjes en authentieke restaurants met terrasjes geven een beeld van hoe het vroeger was.

Slovak Nationaal Theater
In 1920 is dit theater gebouwd. Het Slovak Nationaal Theater is het op 1 na oudste professionele theater van de stad. In 1986 is begonnen aan de uitbreiding van het theater. Pas in april 2007 ging dit gedeelte open. Het Sloval Nationaal Theater is niet alleen een mooi gebouw om te zien, maar ook kunnen wij voor de hele klas een optreden voor jullie boeken. Een unieke kans om een echt opera, ballet of drama optreden te zien.

Kasteel Devín
De ruïnes van het kasteel Devìn staan op een kalksteenrots vlakbij Bratislava. De oudste beschreven historie gaat terug naar 864, maar de heuvel was al veel eerder bewoond. Door toedoen van de legers van Napoleon in 1809 is het kasteel slechts een ruïne. Tegenwoordig is het een nationaal cultureel monument en worden er exposities gehouden.

Tsjechië

Kasteel Lednice
Dit kasteel geeft een beeld van de geschiedenis van Tsjechië. De gids vertelt mooie verhalen over het kasteel zoals over de ‘Magic mirror’ en laat de leerlingen raden hoe zwaar de kroonluchter is en vertelt hoe er het er vroeger aan toe ging.

Oostenrijk, Wenen

Slot Schönbrunn
Slot Schönbronn dankt zijn naam aan de ‘mooie bron’ die keizer Matthias rond 1619 ontdekt heeft tijdens de jacht. Bij deze ontdekking laat hij een kleine burcht bouwen. In 1683 werd deze door de Turken verwoest.  In 1696 werd begonnen aan de bouw van het paleis in opdracht van Leopold I. Grote veranderingen aan het paleis werden gemaakt door Keizerin Maria Theresia. Slot Schönbrunn werd door haar in gebruik genomen als haar zomerverblijf. Tussen 1744 en 1749 werd er niet alleen gerenoveerd, maar ook verbouwd en bijgebouwd. Later werd het paleis de populairste verblijfplaats van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth (Sissi). Hun woon- en werkvertrekken zijn te bezichtigen evenals die van Maria Theresia. Aan het begin van de Negentiende eeuw functioneert Schönbrunn als hoofdkwartier van Napoleon. In 1918 heeft de laatste Habsburgse vorst in het slot afstand genomen van de monarchie.

St.- Stephansdom
St.- Stephansdom wordt gezien als één van de belangrijkste middeleeuwse kerken van Oostenrijk. Hij is al van ver zichtbaar door de bijna 137 meter hoge toren. Op de plek van de huidige Stephansdom staat al ruim 800 jaar een kerk.

Programma

Het programma voor deze schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.

Voorbeeld van een programma voor 6 dagen met vertrek op zondagavond:

Zondag
Vertrek rond 20.00 uur per touringcar vanuit Nederland.

Maandag
Aankomst in de ochtend in Oostenrijk. Bezoek aan voormalig concentratiekamp uit de 2e Wereldoorlog Mauthausen onder begeleiding van gidsen. Na de middag vertrek naar Bratislava. Inchecken in het hostel, daarna een gezamenlijk diner in de stad. Het authentieke en gezellige restaurant kan groepen ontvangen tot wel 150 personen.

Dinsdag
Ontbijt. Deze dag bezoek je Wenen. De Nederlands sprekende gidsen vertellen over de stad deels vanuit de touringcar en deels lopend door de stad. Gezien wordt o.a. het Hundertwasserhaus, Hofburg Paleis, St.- StephansdomDonnerbrunnen en nog zoveel meer. Deze tour eindigt in een park voor een picknic met de meegebrachte lunchpakketten van het hostel. Daarna is er een mogelijkheid voor vrije tijd in de stad. Een andere optie is om gezamenlijk het bekende Slot Schönbrunn te bezoeken. Dit slot kennen de meeste mensen als het slot van Keizer Franz Joseph en Keizerin Elisabeth (Sissi). Ook is het mogelijk om in de buurt van Bratislava een ruïne te bezoeken. Diner en overnachting in het hostel.

Woensdag
Ontbijt. Vertrek naar Tsjechië. Bezoek aan het prachtige kasteel Lednice. Het kasteel geeft een goed beeld weer over de geschiedenis van Tsjechië. Zo is er een trap te zien die uit één boom is gesneden waar vier jaar aan gewerkt is. Ook een hoogtepunt voor de leerlingen is de magische spiegel. De rondleiding is onder begeleiding van ervaren Engelstalige gidsen in groepen van 20-30 leerlingen. Daarna een bezoek aan de schitterende kasteeltuinen. Terugkomst aan de einde van de middag. Mogelijkheid voor vrije tijd in Bratislava.

Donderdag
Ontbijt. De dag van de spectaculaire hike door de bergen van Slowakije. Een schitterende wandeling langs watervallen, door de rotsen en valleien en met prachtige uitzichten. Onderweg zullen de leerlingen elkaar even een handje moeten helpen, goed voor de samenwerking onderling. Een uitspraak van een leerling onderweg: ‘Dit vinden wij geweldig!’ of ‘Zo’n mooie hike door de bergen heb ik nog nooit gemaakt’. Aan het einde van de hike is het nagenieten in een Wellness Center. Ondertussen wordt de BBQ voorbereid om daarna gezellig met z’n allen rond het kampvuur te eten. In de avond vertrek je weer terug naar Nederland om vrijdagochtend weer terug te zijn.

Vrijdag
Aankomst in de ochtend/vroege middag in Nederland.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018