Barcelona

Barcelona is de op 1 na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de regio Catalonië met eigen taal en karakter. Barcelona is een vriendelijke en sfeervolle stad vol culturele en internationale evenementen en met de spectaculaire architectuur van Antoni Gaudi. De stad biedt vele monumenten om te bezoeken zoals kerken, musea, parken en 1 van ’s werelds meest unieke en bizarre gebouwen: Antoni Gaudi’s La Sagrada Familia.

Accommodatie

Aan de Costa Brava zijn verschillende dorpjes met hotels. Onze voorkeur heeft een hotel in Lloret de Mar. Lloret is in de zomermaanden een populaire vakantie bestemming, buiten deze maanden is het aanzienlijk rustiger. Het heeft een fraai centrum, een prachtige kustlijn met een mooi strand. Lloret de Mar ligt heel centraal voor ons programma: 40 km vanaf Girona en 75 km vanaf Barcelona. Voor sommige excursies is vervoer per touringcar geregeld en een aantal activiteiten worden georganiseerd vanuit Lloret zelf.

Lloret de Mar heeft niet alleen strand, maar is ook cultureel een interessante plaats met Middeleeuwse kastelen en prachtige kleurrijke tuinen. Bovendien kun je in de omgeving van Lloret uitstekend mountainbiken, hiken, snorkelen, scuba duiken en kanovaren.

In Lloret vind je de prachtige Gotische kerk van Sant Roma uit 1522, een spectaculair gebouw met invloeden van de Byzantijnen, Moslims en de Renaissance. Ook vind je er het kasteel van Sant Joan, een Middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw. Dit kasteel moest zorgen voor de verdediging van Lloret tegen buitenlandse aanvallen. De Santa Clotilde tuinen liggen op een unieke lokatie op een klif met geweldige uitzichten over de Middellandse Zee.

Activiteiten

In het zonnige Barcelona en omgeving zijn veel aantrekkelijke bezienswaardigheden, activiteiten en excursies mogelijk voor leerlingen en docenten. Graag stellen wij met de school een compleet programma samen.

Lloret de Mar
Lloret de Mar heeft niet alleen strand, maar is ook cultureel een interessante plaats met Middeleeuwse kastelen en prachtige kleurrijke tuinen. Bovendien kun je in de omgeving van Lloret uitstekend mountainbiken, hiken, snorkelen, scuba duiken en kanovaren.

In Lloret vind je de prachtige Gotische kerk van Sant Roma uit 1522, een spectaculair gebouw met invloeden van de Byzantijnen, Moslims en de Renaissance. Ook vind je er het kasteel van Sant Joan, een Middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw. Dit kasteel moest zorgen voor de verdediging van Lloret tegen buitenlandse aanvallen. De Santa Clotilde tuinen liggen op een unieke lokatie op een klif met geweldige uitzichten over de Middellandse Zee.

Tossa del Mar
Het wordt ook wel ‘de parel van de Costa Brava’ genoemd. Te danken aan haar mooie ligging aan de kust. De Vila Vella, de ommuurde stadsgedeelte, en het historische centrum uit de 12de t/m 14de eeuw zijn zeker een bezoek waard.  Overblijfselen van de oude kerk en het gotische gouverneurspaleis uit de 14de eeuw zijn bewaard gebleven. Om nog verder terug te gaan in de historie, een Romeinse Villa uit de 4de eeuw ligt vlakbij de stadskern. Tossa del Mar zeker een bezoek waard!

Barcelona

Sagrada Familia
Een beroemde kerk, de hotspot van Barcelona. In 1883 is Antoni Gaudí begonnen met de bouw in zijn exentrieke stijl; alles rond en golvend. Na zijn dood in 1926 wordt er nog steeds gewerkt aan de 12-torige kerk. Het doel is om n 2026 de bouw van de kerk af te ronden.L’Aquarium de Barcelona
Vier miljoen liter water bootsen het oceaan en tropisch water leven weer. Duizenden grote en kleine vissen inclusief haaien zwemmen rond in de drie grote bassins. Doordat er een tunnel door de bassins loopt, lijkt het net alsof je door de zee loopt. Spectaculair! Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, waaronder een rondleiding door de technische ruimten van het aquarium!

FC Barcelona
Camp Nou het voetbalstadion van de populaire club FC Barcelona. Jaarlijks bezoeken meer dan een 1 miljoen mensen deze voetbaltempel. In het museum geeft een overzicht weer van de geschiedenis van de club met haar vele behaalde successen. Er is veel te zien; de trofeeën, vele foto’s en audiovisuele presentaties. Maar natuurlijk kom je daar ook Nederlandse bekenden tegen: onze Johan Cruyff, Johan Neeskens, Frank Rijkaard en de broertjes De Boer. Ook is een uitgebreide rondleiding door het stadion mogelijk. Een rondleiding waar de voetballiefhebbers van de klas naar uit zullen kijken!

De Kathedraal van Barcelona
Midden in de oude gothische buurt ligt het gothische hoogtepunt, de kathedraal van Barcelona. De kathedraal is gebouwd bovenop een oude romaanse kerk. De bouw begon in 1298 en werd pas in 1913 voltooid! Aan de zijkant van de kerk ligt het klooster met een prachtige kloostertuin.

Font Màgica Montjuïc
Langs de trappen van het Palau Nacional de Montjuïc zijn gigantische fonteinen aangelegd en halverwege de klim bevindt zich de Font Màgica, de ‘magische fontein’. Overdag is er niet zo heel veel bijzonders aan deze fontein te zien maar na zonsondergang komt de fontein tot leven.

Salvador Dali Theatre Museum
Alleen al het gigantische surrealitische bouwwerk is een bezienswaardigheid opzich. Vrolijk, kleurrijk en op het dak staan vreemde figuren en voorwerpen. Eieren zijn een vaak terugkomend thema in de werken van Salvador Dali, ook zijn die hier terug te vinden. Of bijvoorbeeld op binnenplein dtaat een Cadillac waarvan ze zeggen dat die ooit in het bezit is geweest van gangster Al Capone. Gooit een muntje in de automaat, dan gaat de fontein aan in de auto. En natuurlijk is hier de grootste collectie van Salvador Dali te zien.

Programma

Het programma voor deze schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.

Voorbeeld van een programma van 7 dagen:

Dag 1
Transfer vanaf Nederland, België of Duitsland per vliegtuig naar Girona of Barcelona en vervoer per bus naar Lloret de Mar. Afhankelijk van de aankomsttijd is er nog tijd om alvast Lloret de Mar te verkennen.

Dag 2 

Ontbijt. Vandaag begint het programma met een rustige dag en kun je genieten van de sfeer van de rotsachtig kust van de Costa Brava. Je start met een prachtige boottocht langs de kust naar het historische en pittoreske dorp Tossa del Mar waar je genoeg tijd zult hebben om de plaats te bekijken en te ontdekken. Tijdens deze dag krijg je informatie over de Costa Brava en de regio van Catalonië. Aan het eind van de dag keer je terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 3
Ontbijt. Vandaag een excursie naar Barcelona met een interessante (Nederlandstalige) rondleiding. Tijdens de excursie zul je de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelonabezoeken. Aan het eind van de dag keer je terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 4
Ontbijt. Vandaag zoeken we de prachtige natuur rond Lloret de Mar op. Met de mountainbike ga je het binnenland in en fiets je door bos en over mooie paden. De tweede helft van de dag ga je een tocht met kajaks langs de kust maken. Beide tochten zijn met deskundige begeleiding. Overnachting en diner in ons hotel.

Dag 5

Ontbijt. Een culturele dag. Deze dag gaan we met de bus naar de universiteit stad van Girona, 40 km van Lloret. Het oude centrum van Girona is behouden gebleven en combineert goed met het moderne leven. Het is geen wonder dat Girona jarenlang werd gekozen tot de beste plaats om in Spanje te wonen. In Girona krijgen we een informatieve rondleiding in Engelse en Nederlandse taal. Ook bezoeken we vandaag het aantrekkelijke Figueres met een bezoek aan het beroemde Salvador Dali Theatre Museum.

Dag 6
Ontbijt. Rustdag met mogelijkheden voor bezoek aan de prachtige tuinen in Lloret of relaxen aan het strand van de Costa Brava.

Dag 7
Ontbijt en vertrek naar Nederland of België.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018