Kanotocht op Moldau rivier

Kanovaren op de rivier de Moldau (Vltava in het Tsjechisch) in Zuid Bohemen is genieten van het Tsjechische landschap op een andere manier dan fietsend of lopend. De rustig stromende rivier neemt je bijna 70 kilometer mee door schitterende natuur met bossen, heuvels, eilandjes en oude meanders. Onderweg is veel te zien en te bezoeken zoals oude kloosters, burchten en mooie plaatsjes met het unieke Cesky Krumlov als hoogtepunt. Plus outdooractiviteiten. Een unieke schoolreis!

Accommodatie

De overnachting in Cesky Krumlov is in een groepsaccommodatie. De groepsaccommodatie is een aantrekkelijk hostel in Cesky Krumlov. Het hostel is authentiek en fraai gelegen in dit pittoreske stadje met mooi uitzicht over Krumlov. Ook buitenterras!

Activiteiten

In de omgeving van Cesky Krumlov zijn aantrekkelijke activiteiten en excursies mogelijk voor leerlingen en docenten:

Kanotocht over de Moldau rivier
De Moldau is een rustig stromende rivier waar je via spannende sluisjes door stroomversnellingen gaat. Je kunt deze tocht over de Moldau afleggen per kano of per raftboot. De rivier de Moldau meandert door het prachtige Zuid Tsjechische landschap met heuvels, bossen, eilandjes en dorpjes. Per dag vaar je tussen de 5 en 7 km.

Afdaling van berg met steppers
Vanaf Cesky Krumlov ga je de berg Klet op en ga je op relaxte manier terug naar de accommodatie per grote stepper. De route is 11 km en je daalt af door een prachtige omgeving.

Klimmen en abseilen
Een outdoor programma waarin je klimtechnieken leert en gaat abseilen van de rotsen in de omgeving van Cesky Krumlov. Alles onder begeleiding van ervaren instructeurs.Cesky Krumlov en kloosters
Cesky Krumlov is een pittoresk stadje in Zuid Bohemen (Unesco beschermd) met het Krumlov kasteel, de rivier de Moldau, historische gebouwen en een sfeervol centrum met vele restaurants en terrassen. Niet ver van Krumlov vind je authentieke kloosters in Vyssi brod en Zlata koruna.


Hike naar de top van Klet
Deze hike is licht en de klim naar de top van de berg Klet is ongeveer 1,5 tot 2 uren in het beschermde gebied Blansky les. Onderweg is het genieten van de ongerepte natuur van Zuid Bohemen en op de top van Klet kun je genieten van een schitterend uitzicht. Het uitzicht is over het plateau met de stad Ceske Budejovice en aan de andere kant kijk je tot in Duitsland. In de uitkijktoren vind je een mooie expositie over de lokale natuur en vanaf het dak van de toren zie je een 360˚ panorama. Vanaf de top van Klet gaat de hike (met gids) naar de veel geprezen Unesco stad Cesky Krumlov. Op de weg naar Cesky Krumlov kun je leren navigeren met kaart, kompas en gps.

Kasteel Hluboká
Kasteel Hluboká is een van de bekendste kastelen van Tsjechië. Velen zijn van mening dat het ook het mooiste kasteel van Tsjechië is. Het huidige slot was een burcht gebouw rond het midden van de 13de eeuw. Van burcht naar slot heeft door de eeuwen heen veel verbouwingen betekend. Rond 1840 door Vorst Johann AdolfII van Schwarzenberg en zijn echtgenote Eleonora besloten om het slot Hluboká te veranderen in romantische stijl. Als voorbeeld gebruikten zij het Britse koninklijke Windsor kasteel. Veertig jaar duurde de bouwwerkzaamheden. Het oude slot werd volledig afgebroken en in Tudor-gotische stijl weer opgebouwd. Het interieur van Hluboká werd kostbaar ingericht en met name aan het houtsnijwerk werd veel aandacht besteed. Bijzonder en zeldzaam voor die tijd was de toen aangelegde op hout gestookte centrale verwarming. Bijzonder is ook de collectie 17de eeuws Vlaamse wandtapijten en de zeldzame wapens en wapenuitrustingen.  Het kasteel telt 140 vertrekken, waarvan een twintig tal te bezichtigen zijn.

Bierbrouwerij Budweiser
De nationale trots van Tsjechie: het eigen Budweiser bier. De geschiedenis van dit biermerk gaat terug naar 1265. Koning Ottokar II van Bohemen verleende het recht om het bier te brouwen. Zij deden dit in een stijl die nu onder de naam Budweiser bekend staat. Ook bestaat er het Amerikaanse merk Budweiser, onderling hebben zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van de dubbele naam. In veel Europese landen wordt het Amerikaanse merk onder de naam Bud verkocht.

Ceske Budejovice
Deze stad is schitterend gelegen aan de Moldau oevers. Zij dankt haar bekendheid aan de productie van Budweiser bier. Tegenwoordig is hier de bestuurszetel van de provincie Zuid-Bohemen en het is een stad met veel historie. Andere bezienswaardigenheden zijn o.a.:
– De zwarte toren (Cerna Vez) met een hoogte van 72 meter.
– De St.-Nicolaaskerk; in deze kerk werden tijdens de dertig jarige
oorlog dekroonjuwelen bewaard.
– Het Klooster der Dominicanen.

Programma

Het programma voor deze unieke schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.

Voorbeeld van een programma van 6 dagen met vertrek op maandag:

Maandag
Overdag busreis van Nederland naar de groepsaccommodatie in Cesky Krumlov. Diner en overnachting.

Dinsdag 
Ontbijt. ’s Ochtends  transfer met de bus naar het startpunt van de kanotocht over de rivier de Moldau. Uitdelen van de kano’s met instructies over het gebruik van de kano en informatie over de rivier. Met een gids ga je deze dag ook nog naar Rozumberk, een mooi dorpje met bezoek aan het reusachtige kasteel op de heuvel boven het dorp. Einde van dag transfer terug naar de accommodatie met de bus. Diner en overnachting.Woensdag

Ontbijt. Vandaag een kanotocht van Rozumberk naar Cesky Krumlov. Krumlov is een mooie stadje aan de Moldau rivier met veel sfeer, het beroemde Schwarzenberg kasteel, historische gebouwen, klein straatjes met veel galerijen en veel gezellige terrassen. Met de bus terug naar de accommodatie.

Donderdag
Ontbijt. Vandaag tijd om het stadje Cesky Krumlov te bezoeken. ’s Middags maak je een relaxte afdaling opeen step naar de accommodatie. Diner en overnachting in de accommodatie.


Vrijdag

Ontbijt. ’s Ochtends een kanotocht op de Moldau van Cesky Krumlov richting Zlata Koruna. Onderweg wordt je opgepikt door de eigen bus en ’s middags is er een sportief programma met klimmen en abseilen. Alternatief is om de Lipno dam te bezoeken als excursie met gids. In de dam kun je de electriciteitscentrale bezoeken. ’s Avonds vertrek met de bus naar Nederland (nachtreis).

Het is ook mogelijk om vandaag de hoofdstad van Tsjechië: Praagte bezoeken en vanuit Praag ’s nachts terug te reizen naar Nederland.

Zaterdag
In de ochtend aankomst in Nederland.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

© Copyright - JennTravels 2018